Fysiskt aktiva dagar <3

Nicley .. <3
 
Det där med träning - mina nästan dagliga joggingturer - har fått läggas på väntelistan ett tag. Jobb gör att jag faktiskt inte hunnit. Det lät som en bortförklaring, men jag lovar, det spritter i mina ben och jag hade gärna hunnit varannan dag i alla fall. Senaste tre veckorna har jag ungefär varit ledig från jobb 7-15. Då behövde Robin sin motion och hemmet upprätthålla sin form och fason.
 
Robin och jag var i ridhuset igår och motionerade. Så idag stod vila på schemat. Vila för henne men mockning och skötsel som vanligt för mej :)
 
Promenaden genom skogen till ridhuset var härlig, men skogen var en annorlunda skog igår. Stormen Simone hade lyckats förstöra lite även här. Ett träd hade brutits mitt av och hängde över stigen så att vi fick promenera UNDER. Det kändes lite otäckt tyckte vi. Det är tungt att få en trädstam i ryggen kunde vi konstatera. Som tur var hängde den kvar när vi passerade.
Ett annat träd låg på marken tvärs över stigen. Den kunde vi hoppat ifall jag hade suttit på Robins rygg.
Det var en härlig höstdag här i Lund igår - om än lite blåsig.
 
 
 
 
Idag valde jag att åka skridskor i ishallen med sonen och hans assistent. Det var väldigt kul! Och hör och häpna .. vi kom direkt när de öppnade för att slippa trängas med andra och för att få nyslipad is. Vi åkte en timme och på den timmen var vi högst 10 personer på stora isen! Det var sååå kul :)
 
 

Helt omöjligt att få en skarp bild på skridskoåkare som SVISCHAR förbi ;)
 
Efter skridskoåkningen och lite välbehövlig lunch begav jag mej mot nästa stall. Det mest spännande med detta var huruvida jag skulle hitta dit. Jag har varit där ett par gånger men mitt lokalsinne ... Mitt lokalsinne .. finns inte ;)
Lyckligtvis hittade jag rätt på direkten <3
 
Ett riktigt mysigt stall mitt i skogen är det och hästarna bor i box fast ute ... i ett utestall.
Kompisens hästar gick i hagen och tittade först nyfiket på mej, men då de fick tittat lite närmre och såg att det var jag - en tämligen okänd person - vände de och vandrade sin kos ;) Jag vandrade efter .. jag ville se att allt stod rätt till - alla ben hela och inget annat tok. De stannade när de fick klart för sej att jag tänkte förfölja dem.
 
 
 
 
Livet är härligt när man får tiden att vistas ute <3 känna doft av höst & häst <3 ..
 
Sen i kvällningen bar det av med sonen till läkaren för att kolla ett par känsliga öron. Det var ett bra besök och jag måste berömma bemötandet sonen fick :) Det är inte varje gång han blir bemött med den respekt som idag. Läkare pratade med honom och frågade om det var okej att kolla i öronen. När man blir behandlad som den intelligenta (om än lite speciella) kille man är finns det inte någon större anledning att vägra visa sina öron. <3
 
På väg hem i bilen kunde vi konstatera att mörkret faller tidigt nu efter tidsomställningen.
 
Två härliga lovdagar är så till ända och snart är det slut på ett välbehövligt lov.
 
Nu sitter jag här och hör regnet smattra på fönsterbläcken .. tänker "hoppas den festande dottern håller sej inne ett tag till .." Det formligen öser ner :(
Det känns fint att veta att Robin och hennes väninnor är inne i varma stallet i alla fall - liksom sonen och mannen.
 
Ta väl hand om varandra i regn och rusk <3
Själv ska jag ta en tupplur och det förvånar mej mycket om jag inte blir uppringd och ombedd att hämta i natt ;)
Det finns ju regnrock ;) och stövlar <3
 
Godnatt
 

När du alltid förväntas vara någon annanstans ...

Tiden .. den där som är så rättvis ... eftersom alla människor har 24 timmar på ett dygn.
 
Det gäller sedan att strukturera upp denna tid på ett vettigt sätt men balans på aktivitet och vila - måsten och nöjen.
Jag får väldigt ofta höra att jag väl har mycket ledig tid nu "när du inte jobbar"
WHAT!!!
Inte jobbar ... hmm ..
Det kan vi ta en annan gång ..
 
Annat som jag ofta hör bland människor jag möter är "det gäller ju att prioritera .."
Ja då så sant - men så svårt.
... eller är det verkligen bara jag som ständigt tar på mej för mycket eller - felprioriterar???
 
 
Det finns lite annat att orda om vad det gället tiden. Är den så rättvis? Njaa :(
Jag kan nog också tänka ..
 
.. orättvis eftersom vissa blir hundra år medan andra kanske inte ens blir tonåring ..
.. sen är det väl kanske inte hur lång tid vi har här på jorden som avgör om det var ett bra liv förstås :)
Det kan ju vara någon som alltid strävar efter det som aldrig blev och som blev väldigt gammal.
Kontra någon som dör ung men som alltid fått gjort det som den personen önskade.
 
Hur ska man tänka då? Vem hade ett rikt liv?
 
Ja för att återgå till det jag tänkte då jag skrev rubriken ..
Där är jag just nu i mitt liv.
Jag har massor att göra. Många roliga saker men också lite komplicerade ..
 
Ibland önskar jag att jag kunde vakna, stiga upp, lukta nylagad frukost i näsborrarna, ta på mej något lätt och ledigt, ta mej till frukostbordet och njuta av att få serverad frukost. Umgås och prata med familjen där vid frukostbordet. Alla är nöjda och glada och delar med sej av sina tankar och sin glädje. Bra lämna disken och gå därifrån. Ta på ytterkläder och bege mej till stallet. Gärna ihop med någon från familjen som kan dela intresset med mej. Fixa i stallet och sedan ge mej ut i naturen till häst eller bege mej till en riktigt krävande ridlektion. Åka hem till nylagad lunch ... Äta och sedan ta en paus ihop med familjen. När maten och pausen är slut .. ge sej ut på en lagom lång joggingtur med mannen (och gärna dottern). Komma hem svettig och ta en dusch och känna nylagat kaffe i näsborrarna. Fika för att sedan dra mej tillbaka med en god bok innan tiden är inne för ännu en stund med familjen kring kvällsmaten som någon annan har gjort. Disken är undanplockad och diskad från de andra sittningarna och kojan är nystädad och nystylad ..
 
Drömma går ju ;) och dessa dagar skulle inte behöva bli en vana ... bara spridas ut så där jämt  ;) med början .. NU ;) hihihi
 
Idag skulle jag försöka ge mej på konststycket att få en läkartid åt sonen ... Hur i hela friden gör folk ??? Ja jag fattar nog trögt.
Vi har efter alla konstens regler "listat oss" hos en läkare vi känner till sedan barnen var små. Vilket kändes rätt med tanke på det virrvarr den cirkusen är.
Att var listade innebär absolut ingenting verkar det som .. vi kunde få en tid till en helt okänd läkare i det närmsta .. kanske i eftermiddags. Läkaren vi är listade hos .. Nopp! Jo kanske om 3 veckor!!!! WHAT!!!
 
Jag önskar att någon kollar sonens öron och hörsel ... när jag efter massor av samtal till alla möjliga ställen suttit i telefonköer och fått veta att det var fel ställe och krävdes remisser ... ... .. blev jag helt matt.
Det mynnade ut i att jag blev lovad ett samtal från läkaren vi är listade hos i morgon. Tiden visste hon inte så ... hoppas det blir och hoppas jag hör telefonen ;)
 
Lite Robintid smög jag åt mej i eftermiddags annars har det varit en "måstenas dag"
 
 

Slut gnällt <3 Imorgon har jag lyckan att få Robinförmiddag och sedan få se en liten nyfödd baby som nästan är en familjemedlem. En av sonens assistenter har blivit pappa <3 och vi ska åka och hälsa på :)
 
Kram godnatt <3
HatteFnatt
 
 
 
 

Simone kom med besked ..

Varje höst blåser det en del om man som vi bor i Skåne, fast de senaste åren har det varit namngivna stormar som dragit in .. förstört & berört.
 
Det var Gudrun, Per, Emil ... och nu .. ST Jude .. som döptes om till Simone ??? eller var det ST Jude över Storbritannien och ytterligare en här nu några dagar efter kallad Simone ???  
 
Ja i vilket fall är det säkraste stället att vara nu i kväll och i natt - inomhus i stall, slott eller koja.
Vår förra boplats Hardeberga är tydligen utan el och har så varit en stund. Det upplevde vi ofta under åren vi bodde där.
 
Alla årstider har sin charm, men jag får nog säga att just månaderna oktober/november är svåra att gilla. Vi blir så låga av mörkret. Sonen och jag allra mest. Förra året var det sååå stressigt och jobbigt för honom, och det innibär också att det blir stressigt för mej. Det har varit bättre i år hittills, men en tanke har fötts i hjärnan på mej ...
Nästa år drar vi iväg och laddar ljus, värme och glädje om jag får bestämma. Kanske inte två månader men kanske en vecka eller två.
 
Tänk er att vara så ljudkänslig att du måste använda öronproppar för att stänga ute andras ljud och höja volymen på din musik och dina filmer så till den milda grad att resten av familjen får tinnitus på kuppen.
Det är ledsamt på många vis ..
 
  
 
Anledningen till att det känns lite bättre oktober/november 2013 är alla naturmediciner och immunhöjande medel som kostat en hel resa till medelhavet vid det här laget ;)
 
 
 
Tekniska och pedagogiska hjälpmedel har också en del i det faktum att det ändå blir bättre efter hand.
Nu är det ju inte bara att köpa sej det och sen vips;) ... utan det krävs en hel del pyssel och tid för att få det att fungera. Fantastiskt ambitiösa assistenter och hålögda mammor kan känna sej halvnöjda då det åtminstone blir bättre :)
 
Jag tittar ofta tillbaka i de små skrivböckerna jag skrev åt barnen så de skulle kunna få minnas sin barndom även som vuxna. Då ser han ut som vilken charmig unge som helst i mina ögon :)
 
  
                                                        

 
  
 
Annars idag har jag sett till att få ena bilen vintersäker genom att få på vinterdäcken. Det är så härligt att få vara i en bilverkstad och känna dofterna från olja, bensin och annat välbekant <3
Det minner om min barndom och ungdom då jag befann mej med min pappa på hans arbetsplats. Där hade jag i  mina hästar vägg i vägg ..
Jag cyklade från skolan ut till min häst och min pappa, åt lite mackor och skötte om ridning och mockning precis som idag. Skillnaden var att jag hade pappa där och att han ibland behövde min hjälp med bestyr som att "pumpa bromsar", städa kontoret, köra och besiktiga någon bil .. .. osv .. <3
Tyvärr dog hann tidigt :(
 
.. men hann med att lära våra barn att våga "skjitta ner sej"
Nu blev det lite sentimentalt i kväll .. ;)
.. kanske den mäktiga stormen trollar fram det i mej <3
 
Hur som helst - Nu är det kväller ;) och sömn behövs <3
 
Godnatt
 
 
 
Visa fler inlägg