ZZZzzz ... <3

Det härliga och eftertraktade med att sova är underskattat. ;-)
 
Efter en natt med sömnrytmen sova i en kvart i taget är man ganska mör ... Puh Pust & Stön ..
jag ska därför bara kort berätta om min dag innan jag skönt ska krypa ner i min säng som står där och lockar ..
 
Solen har lyst och värmt Lundaborna idag. En del har börjat fira valborg här redan nu och kallar det lite vitsigt Kvalborgsfirande ;-) Ja vad gjorde man inte för en fest en gång i tiden ;-) .. (nu gör man lika mycket för en hel natts sömn ;-))
 
 
 
 
Själv begav jag mej till ett möte med en fantastisk kvinna som ihop med några till gjort ett tappert försök att hjälpa människor att få sina beslutsfattare att bevilja valfrihet till boende för personer med funktionsnedsättningar.
Det är tur det finns driftiga och självutplånande människor som kämpar för de svagas rättigheter. De personerna beundrar jag.
 
 
 
 
Med sol kommer kraft trots att sömn fattas så efter det fanns det kraft till Robin och kraft till att hjälpa en vän med lite besvärligheter.
 
Nu är det dags att SAMLA kraft <3 .. imorgon är en ny dag :-)
 
Kramar i massor <3
Hatte

Visst vill vi alla välja ...

Livet börjar med att våra föräldrar gör val åt oss.
Först gör de valet att låta oss komma till världen och sen gör de en massa val åt oss till den dan vi själva upptäcker den möjligheten.
För vissa tar det längre tid än för andra att både få välja och att förstå att vi kan välja.
 
En del av oss föds med någon form av funktionsnedsättning som innebär att vår förmåga att göra val blir begränsade. Vi kanske inte blir förstådda eller så kanske vi inte själv riktigt förstår. Det kan också vara så att kroppen sätter hinder för vad vi kan välja.
 
Som tur är finns det lagar som ger oss rättigheter att få leva som andra trots våra svårigheter.
 
Så här långt tror jag att vi alla är med och tycker ganska lika ... men sen
.. sen när alla dessa fin lagar ska bli verklighet. Då! Då går tycken och smak isär :-(
... helt plötsligt får vi inte välja var vi vill bo!
... om vi vill studera eller söka jobb!
... VEM vi vill bo med! ... OM vi vill bo med någon!
 
Plötsligt är alla fina beslut tagna utan att fråga eller ens försöka fråga oss vad vi vill :-(
 
I detta tidevarv är det en trend att alla ska få välj .. Vi har fått en lag - LOV - Lagen om valfrihet
 
Så här sammanfattar man det på regeringen.se ;
 

Sammanfattning

Frittvalutredningen överlämnar den 29 februari 2008 betänkandet LOV att välja - Lag Om Valfrihetssystem. Utredaren föreslår att en ny lag, lag om valfrihetssystem, LOV, införs. Lagen är avsedd att fungera som ett frivilligt verktyg för de kommuner och landsting som vill konkurrenspröva verksamhet genom att överlåta valet av utförare till brukaren/invånaren. Den föreslagna lagen är ett alternativ till lagen (2007:1091) om offentlig upphandling, LOU, och kan tillämpas på handikapp- och äldreomsorg samt hälso- och sjukvårdstjänster. Lagen innehåller regler om löpande annonsering i en ny nationell databas för valfrihetssystem, krav på utförare, förfrågningsunderlagets innehåll, ansökan och tilldelning av kontrakt, information till brukarna/invånarna, brukarens/invånarens val av utförare och överprövning.
I betänkandet behandlas även frågor om uppföljning och kontroll av utförare, kvalitet, tilläggstjänster, kommunal samverkan och hur stimulansbidraget om 300 miljoner bör fördelas, för att uppmuntra kommuner att införa valfrihetssystem.

 

Dessutom lämnas en motion så sent som 2013 i september ..

Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att se över möjligheten att göra lagen om valfrihetssystem obligatorisk i samtliga kommuner.

Motivering

Lagen om valfrihessystem har ökat människors möjlighet att råda över sina egna liv. Många kommuner har tagit till sig lagstiftningens möjligheter och infört LOV. Tyvärr har vissa kommuner avstått från detta och värnat om de kommunala monopolen. Medborgarna ställs därför vid sidan av den valfrihet som lagen vill stödja. Det skadar också det lokala näringslivet som inte får en chans att konkurrera och erbjuda bättre och billigare lösningar för medborgarna.

Lagen om valfrihetssystem har visat sig ha så positiva effekter där den införts att det är dags att överväga att göra lagen obligatorisk i samtliga kommuner.

Stockholm den 23 september 2013

 

Jan Ericson (M)

 

...

tyvärr blev det avslag och valfriheten är än en gång

.. bara fina ord :-(

 

 

Högsommarvärme går bara att gilla <3

Idag har här varit lika varmt som de sommarlov med bra väder jag upplevt. Härligt <3
Allting får så fina färger och man blir glad i själen :-) Den endaste hemskheten upplever man om man har häst som jag har. Flugor och små flygande ettriga insekter plågar Robin och väninnorna :-(
 
 
 
 
Jag såg till att de fick på så mycket skydd som gick att få. Flughuva och flugtäcke ... Det finns giftiga sprej men in i det längsta väntar vi med det.
 
Idag fyllde tre vänner till mej år minsann <3 En av dem köpte jag lite goefika till och åkte på besök.
En av födelsegrisarna blev 20 år!!! Henne har jag känt sedan hon föddes och hon är jämnårig med vår dotter. Tänk att man snart har en 20årig dotter :-/ ... Själv är man ju snart 50 :-D
 
OTROLIGT vad tiden går!
 
På min väg till "födelsekalaset" skulle jag ut om och sköta Robin och se till att bädda rent. Precis som jag brukar .. mitt i vägen sprang två Dansk Svenska gårdshundar utan synlig ägare. Jag anade snabbt var de kom ifrån och försökte först fånga in dem men tji fick jag. Istället fick jag bege mej till gården jag misstänkte de kom från och höra. Jodå .. mycket riktigt .. det var hunden som bet stackars Harriethöna och hennes kompis som sprungit på villovägar. Efter 40 minuter hade jag lyckats med att fånga en av dem .. den andra fick beridaren tag i. Ja hörruni som tror det är lugnt på landet ;-) Här hör ni hur det kan gå till ;-)
Jag gjorde allt för att rädda Harriet och hennes hönskompisar. Det kunde ju också gått illa för hundarna. Små hundar utan trafikregelvett kan bli överkörda även på landet.
 
Nu måste jag fortsätta jobba. Sonen som sov för en stund sedan är visst vaken igen!!! VojneVojne!!!
 
Godnatt <3
Visa fler inlägg