Vaken - "natten ska ju sluta"

Nog blir man påmind om att man är på sjukhus och inte semester genom det värkande benet och av många snarkningari rummet. 
På kvällarna hör vi någon oroligt gny av ångest inför natten, en annan frågar sköterskan om råd och en annan behöver eskort till toaletten.
 
Personalen jobbar på. En del med liv och lust, skrattar, hittar på olika lösningar för att vi patienter ska lyckas förflytta oss utan för stora smärtor. De flesta är så .. 
 
Men så finns de andra, de dom skyndar på, verkar irriterade om patienten är rädd och inte följer rådet de ger. Mästrar och bestämmer. Det är tråkigt att höra. Det är också dessa som ständigt vill ha koll på den positiva personalen ... "kanske de "maskar" ... kanske får jag (den negativa) göra mer? Vila de som har roligt? "
De är bara en liten del av avdelningens personal men de sticker ut och syns. Kanske de behöver handledning ? Pedagogisk ledsagning? Nytt annorlunda jobb?
 
Många klagar på svensk sjukvård .. Det finns inget som inte kan bli bättre - givetvis.
Jsg tror att sjukvård ska styras nationellt .. inte i landsting ..
Satsar vi specialkompetens på de stora sjukhusen blir kunskaperna super på de ställena och vi kan konkurrera med utlandet istället för med oss själv. 
Primärvården ska konkurrera med privata alternativ för att bli bra. Konkurrens är mest av godo men kan alltid såklart bli det motsatta.
 
Idag kommer jag att lämna mina kompisar på sal 6 och bege mig hem till mina nära och kära. Saknar såklart en när och kär. Hoppas hon mår bra och har superkul.
 
 
Vaken från halv sex då hurtiga sköterskor glada mässade "godmorgon!!!!" och gav oss tabletter.
 
Godmorgon allihop - nya äventyr för oss alla. Det ryktas om halka i morgontidningen så ta det lugnt 💕💕💕
Bättre att komma fram för sent än att hamna på ortopeden 11 😳